SunYi..???..bOsAn..??..bEsT..??

Assalamualaikum….sory la sbb dh lame xupdate blog nie sbb aku ketandusan idea dan disebabkan aku sibuk menjalankan tugas aku….tp kali nie aku mmg dah bosan sbb asrama nie kosang sbb sume membe2  aku balik kg….so aku mls nak blk kg lepak je la cni ngan membe aku…mmg bosan tp kdg2 best gak….tp pape pn life must go on…:-)

LARIAN MESRA IP TEKNIK

Assalamualaikum….hallo…sory lmbt update blog….ok kali nie nak citer plak psl satu aktiviti tahunan ip teknik nie iaitu larian mesra.Program ini telah dilangsungkan pada 10 Februari yang lepas…so sume warga institut nie termasuklah pensyarah dan staf sokongan…mmg meriah..

img_2975.jpg img_2980.jpg img_2992.jpg

img_3010.jpg img_3036.jpg img_3052.jpg

MAJLIS ASY-SYURA

assalamualaikum w.b.h….

bertemu kita kembali….pada kali ini aku nak kongsi sedikit pengalaman dan kenangan yang sering dilalui oleh korang sume…maybe la pada 10 muharram iaitu hari asy-syura…

so maktab aku ni pn bt gak la….jd mmg meriah tau…aku pn trt same la sbg tukang masak…ha jgn igt aku xpandai masak plak tau…habis sume bubur aku dieorg sapu bwk blk…..hehhe..sedap hingga menjilat jari…

so pastinye korg pn ader pglmn mcm nie….so harap dpt dtrskn sehingga akhir hayat….piece :-)

img_2932.JPG img_2948.JPG img_2949.JPG

img_2943.JPG img_2956.JPG img_2955.JPG

PILIHANRAYA PERWAKILAN PELAJAR

hohohoho……aku kembali lagi…kali nie nak citer psl majlis pilihanraya perwakilan pelajar kat institut nie…..emm walaupun xsehebat mcm kt IPTA yg lain tapi yg penting ttp berjalan lancar….

so kpts pn dah diketahui n aku pun dapat gak jd JPP…hehehhe…bkn angkat bakul sndr tau tp org bg kprcyn so kn bt la…

ok kawan2 klas 2 PPISMP RBT3…time kasih sbb undi aku….

img_2860.jpg img_2862.jpg img_2923.jpg

img_2927.jpg img_2890.jpg img_2921.jpg

PELAN PELANCARAN INDUK PEMBANGUNAN PENDIDIKAN 2006-2010

haalloo…b’temu lagi..kali nie aku nak citer psl satu pelan besar dlm pendidkan iaitu Pelan Induk Pendidikan 2006-2010.

pelan nie dirasmikan sendiri oleh PM kiter…..so aku pn berpeluang jgk la utk tgk pelancaran pelan ini sbb institut aku pun dijemput hadir….

pelan nie dilancarkan sbb nak majukan pendidikan kat negara kita nie…so dilancar kat Putrajaya International Convention Center(PICC)

img_2633.JPG img_2622.JPG img_2649.JPG

MINGGU PENGURUSAN PELAJAR BARU

Hallooo…kawan2..sory sbb lame dh xupdate aku pyr blog sbb xder kmdhn internet…tp skang insyaallah aku akn kembali menupdate selalu sbb dh ader internet….

so skang aku nak citer psl minggu pgrsn pljr baru yg b’jln mase 15-18 Januari yg lalu…huh mmg penat tau sbb yg msk nie bkk junior tau tp sume bks2 senior yg msk blk utk bt ijazah n ader yg msk melalui Kursus Perguruan Lepasan Ijazah(KPLI)…so aku jd AJK mase nie…

mmg best..

img_2516.JPG img_2579.JPG 

 

HARI RAYA AIDILADHA

hohoho……ibadah korban merupakan satu ibadah yang sangat2 dituntut oleh agama Islam. sebagai seorang muslim kita hendaklah sanggup berkorban

img_2363.JPG img_2369.JPG

so mase hari raye korban yang lepas…family sebelah mak aku telah menjalankan korban dan akikah.so ini merupakan pengalaman kepada aku.mase ni baru aku tau senang ke susah utk kite melakukan ibadah ini.lepas sembelih lembu kenela lapah die pyr daging..

so bende nie mmg perlu kesabaran dan kemahiran.klu x mmg hancur daging lembu2….hehehe

img_2373.JPG img_2377.JPG img_2380.JPG



Follow

Get every new post delivered to your Inbox.